Amintiri din copilarie… Flegma din liceu

Cum sa incep, toti stiu, nu este o enigma, cand eram mic faceam multe prostioare.

Una dintre cele mai scarboase amintiri tin de flegma de pe un covrig.

flegma copii

Hai sa incep cu inceputul. Cand eram mic mic mic, si tare rau, impreuna cu cativa colegi de clasa aveam un joc “nimereste covrigii”.
Treaba era in felul urmator 1 punct daca nimereai pe nenea care cara covrigii, 2 puncte daca nimereai lada cu covrigi, 5 puncte daca nimereai din greseala vreun profesor.

Scarile erau in forma de spirala, si daca stateai la utlimul etaj, te pozitionai corect cu capul printre gratiile de fier, puteai sa ai tinta cu vreo mucioasa pe orice urca.

Si jocul acesta a durat 1..2..3…4…5.saptamani..in fiecare pauza, ora 8:00 nenea cu covrigii urca in graba, noi stateam cu gatul plin de mucioase pregatit.
Intr-o zi de iarna, cam ca azi, am ajuns eu la un punctaj de 34..si colegul meu la 36 puncte (ce vrei, respect pentru tinta buna, adevarul e ca putea “procura” si mai usor mucoasa). Pur si simplu nu stiu cum mi-a trecut prin cap “hai sa mergem sa vedem la magazin, cine naiba cumpara covrigii asa si cine ii vinde !”.
Zis si facut, s-a sunat, am coborat scarile la magazinul din liceu, si am asteptat sa se faca coada la magazin.

La un moment dat, 2 fete, frumusele, cer 2 covrigi sarati. Se vedea mucioasa albuie-spre-verde cum statea bine prinsa de covrig. Mie incepe sa mi se faca rau, dar rau de tot…
Fetele tineau de bucatica de hartie covrigul si incep sa muste cu pofta, una dintre ele spune “vai, inca mai este topita sarea asta….” intoarce covrigul in sus si cu o pofta suge si inghite mucioasa.

Mi s-a facut asa o scarba cat am zic catre colegul cu care eram “stii ceva…. (iach…. cu cateva tentative de voma) hai sa nu mai jucam acest joc..e prea stupid…”

LE: la o mica consultare cu una dintre persoane martora la respectivul joc, am fost atentionat sa modific : profa de romana 50 puncte !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*