Biserica si femeia

Nu vreau sa comentez mai mult decat trebuie, in schimb vreau doar sa scot citatele din Biblie.
Daca credeti ca nu sunt reale, va invit sa cautati singuri.

Concluziile, le trageti voi, le comentati si tot… Viziunea “Bisericii” si a “Bibliei” asupra femeii.

FEMEIA SI BARBATUL (din Biblie)

Corinteni 1 -=- 11:3, 11:8, 11:9 – Femeia este supusa si inferioara barbatului !
Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos.
În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat; şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.

Timotei 1 -=- 2:11 – 2:14 – + Corinteni 14:34 – 14:35 Femeia sa taca si sa fie supusa barbatului ! Femeia nu are voie sa vorbeasca in Biserica.
Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva. Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.
Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea. Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în Biserică.

Efeseni 5:22-5:24 – Nevasta sa fie supusa barbatului !
Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Si după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile

Deuteronomul 22:28-29 – Cat costa o tanara nelogodita ?
Dacă un om întâlneşte o fată fecioară nelogodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea, şi se întâmplă să fie prinşi, omul care s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint; şi, pentru că a necinstit-o, s-o ia de nevastă, şi nu va putea s-o gonească, toată viaţa lui.

NASTEREA LA FEMEI (din Biblie)

Levticul 12:2 si 12:5 – Orice mama trebuie sa primeasca pedeapsa dupa ce a dat nastere !
Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis: Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le: “Când o femeie va rămâne însărcinată, şi va naşte un copil de parte bărbătească, să fie necurată şapte zile; să fie necurată ca în vremea sorocului ei.
Femeia să mai rămână încă treizeci şi trei de zile, ca să se cureţe de sângele ei; să nu se atingă de nici un lucru sfânt, şi să nu se ducă la sfântul locaş, până nu se vor împlini zilele curăţirii ei.

Geneza 3:16 – Suferintele nasterii !
Femeii i-a zis: “Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.”

ALTELE despre FEMEIE  (din Biblie)

Leviticul 21:9 – Fiica sa fie arsa !
Dacă fata unui preot se necinsteşte curvind, necinsteşte pe tatăl ei: să fie arsă în foc.

Deuteronomul 25:11 – 25:12 – Taie mana femeii !
Când doi oameni se vor certa unul cu altul, şi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveşte, dacă întinde mâna şi apucă pe acesta din urmă de părţile ruşinoase, să-i tai mâna: să n-ai nici o milă de ea.

Judecatorii 19:24, 19:25 – Violati-o !
Iată că am o fată fecioară, şi omul acesta are o ţiitoare; vi le voi aduce afară: necinstiţi-le, şi faceţi-le ce vă va plăcea. Dar nu săvârşiţi cu omul acesta o faptă aşa de nelegiuită”.
Oamenii aceia n-au vrut să-l asculte. Atunci omul şi-a luat ţiitoarea, şi le-a adus-o afară. Ei s-au împreunat cu ea, şi şi-au bătut joc de ea toată noaptea până dimineaţa: şi i-au dat drumul când se lumina de ziuă.

Deuteronomul 22:22, 22-24 – Sa moara amandoi, cu pietre sa aruncam !
Dacă se va găsi un bărbat culcat cu o femeie măritată, să moară amândoi: şi bărbatul care s-a culcat cu femeia, şi femeia. Să curăţi astfel răul din mijlocul lui Israel.
Dacă o fată fecioară este logodită, şi o întâlneşte un om în cetate şi se culcă cu ea, să-i aduceţi pe amândoi la poarta cetăţii, să-i ucideţi cu pietre, şi să moară amândoi: fata, pentru că n-a ţipat în cetate, şi omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. Să curăţi astfel răul din mijlocul tău.

Biblia este mult mai mare decat cartea cu coperti negre din vitrina, se pot gasi mult mai multe citate de acest gen in varianta completa. Trebuie sa inteleaga lumea faptul ca, Biblia, desi a fost scrisa dupa invataturile sfinte, ramane in continuare scrisa de om, cu mentalitatea si obiceiurile de atunci. Este bine sa inveti ca si experienta ce scrie in Biblie, nu sa iei la modul literal si sa indeplinesti.

Anumite “biserici” si “religii” iau la modul literal ce scrie in biblie, iar partea proasta este atunci cand si impune astfel de credinte urmasilor si populatiei. Este bine sa citesti ce scrie in Biblie despre femeie, dar sa intelegi mentalitatea vremii si sa tii minte ce e corect si ce e gresit.

3 thoughts on “Biserica si femeia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*